Forum Download app Gifts
37.28% Headprefect Itu MR. GARANG AKU ! / Chapter 22: BAB 21 : Baby?

BAB 21 : Baby? - Headprefect Itu MR. GARANG AKU ! - Chapter 22 by Alianafasah_05 full book limited free

Chapter 22: BAB 21 : Baby?

Naura membuka sedikit celahan jarinya untuk mengintai sekeliling.

"awak takyah la peluk saya lagi" katanya apabila mereka sudah hampir ke bilik pengetua a.k.a Haisya

"jangan degil!"

"garang macam bapak singa"

"apa?!"

"lepaslaa.. Saya takpe dah.. Tengok, habis awak pon kena tepung" kata Naura lagi

"aku taknak apa apa jadi kat kau" marah Naufal lagi dan Mengeratkan pelukan di bahu.

Naufal akhirnya berhenti berjalan, serentak Naura juga

Dia memegang kedua bahu Naura supaya menghadapnya

"look at me"kata Naufal

Naura menggeleng. Naufal mengeluh berat, dari tadi lagi Naura tutup muka dengan tangan sambil tunduk

"โ„Ž๐‘’๐‘ฆ โ„Ž๐‘’๐‘ฆ, ๐‘–๐‘ก'๐‘  ๐‘œ๐‘˜๐‘’๐‘ฆ. Kau buruk ke tak.. ๐‘Œ๐‘œ๐‘ข ๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘’ ๐‘ ๐‘ก๐‘–๐‘™๐‘™ ๐‘š๐‘ฆ ๐‘ค๐‘–๐‘“๐‘’ ๐‘œ๐‘˜๐‘’๐‘ฆ?"bisik Naufal

Naura hanya diam. Perlahan lahan dia menurunkan kedua Find authorized novels in Webnovel, faster updates, better experience, Please click <a href="https://www.webnovel.com/book/headprefect-itu-mr.-garang-aku-!_21047201805971705/bab-21-baby_56554993955691216">www.webnovel.com/book/headprefect-itu-mr.-garang-aku-!_21047201805971705/bab-21-baby_56554993955691216</a> for visiting.

tangannya

"๐ฟ๐‘œ๐‘œ๐‘˜ ๐‘Ž๐‘ก ๐‘š๐‘’" Naufal memegang dagu Naura supaya Mendongak memandangnya

Naura menelan air liur memandang badan Naufal yang

tegap yang kini hanya memakai singlet hitam nipis Menampakkan sixpacks nya๐Ÿคค๐Ÿ˜‚

"aish.. Comot"Naufal mengelap tepung di wajah Naura

Menggunakan tangannya manakala Naura hanya Menutup mata

"Naura.. "seru Naufal

Naura teragak agak ingin membuka mata memandang Naufal. Mana yakin mahu bertentang mata dengan keadaan penuh tepung begini

Matanya terbeliak kerana terkejut apabila tiba-tiba Naufal

Memeluk tubuhnya.

"awak?

"aku minta maaf! Sebab aku kau kena macam ni!" Naufal Mengeratkan pelukannya. Kepala Naura tersembam di dada bidang Naufal.

"bukan salah awaklaa"katanya perlahan dan membalas pelukan Naufal. Belakang badan lelaki itu ditepuk tepuk perlahan

" no! Aku sebagai suami kena jalankan tanggungjawab aku. Tanya salah aku sebab tak jaga kau elok elok. Tak lindungi isteri aku.."bisik Naufal dan meletakkan wajahnya di leher Naura.

Naura agak terkesima dengan ayat Naufal itu. Amat Menyentuh jiwanya. Tubir matanya mula bertakung dengan air mata. Tunggu masa je nak tumpah

"awak.. Jangan salahkan diri awak.. Saya tak reti jaga diri sendiri.. "bisik Naura dan menangis perlahan

"๐ผ ๐‘ค๐‘–๐‘™๐‘™ ๐‘›๐‘œ๐‘ก ๐‘“๐‘œ๐‘Ÿ๐‘”๐‘–๐‘ฃ๐‘’ ๐‘š๐‘ฆ๐‘ ๐‘’๐‘™๐‘“ ๐‘–๐‘“ ๐‘Ž๐‘›๐‘ฆ๐‘กโ„Ž๐‘–๐‘›๐‘” ๐‘๐‘Ž๐‘‘ โ„Ž๐‘Ž๐‘๐‘๐‘’๐‘› ๐‘ก๐‘œ ๐‘ฆ๐‘œ๐‘ข.." Naufal meleraikan pelukannya dan merenung anak Mata Naura yang berkaca. Tangan kasarnya perlahan Mengelap air mata di pipi Naura. Kemudian kedua belah tangannya memeluk pinggang Naura sehingga Naura rapat pada dadanya

"jangan tinggalkan aku? Walau apa pun terjadi? "soal Naufal

Naura tersenyum lalu mencium pipi Naufal sekilas

"saya janjii takkan tinggalkan awak"

Naufal terkejut dan memegang pipinya

"kau..

"errr"Naura menjauhkan diri dari memandang Naufal. Kenapa aku berani pergi cium dia! Kau gila ke weh!!!

"๐‘‡โ„Ž๐‘Ž๐‘›๐‘˜๐‘ "ucap Naufal

Naura kembali memandang Naufal

"dah dan jangan nangis, macam orang tua dah suami saya" usik Naura lalu mengelap air mata Naufal dengan jarinya

***********

โ˜ž๏ธŽ๏ธŽ๏ธŽ DALAM BILIK PENGETUA โ˜œ๏ธŽ๏ธŽ๏ธŽ

"kamu tak apa apa? "Haisya Menilik wajah Naura. Kini Naura Memakai baju sukan milik Naufal. Dah la bau hapak sebab Naufal main bola tadi..takde pilihan..

Naura memegang kedua tangan Haisya "takpe lah mummy, Naura okay" balas Naura

Haisya mengeluh lalu memandang Naufal disofa depannya

"kenapa tak jaga Naura elok-elok?" ujar Haisya

"Naufal dah cuba mummy, tapi lewat sikit๐Ÿ˜….. " Naufal menggaru kepalanya yang tidak gatal

"Naura okay kan? "soal Haisya lagi

"ya Allah.. Okay la mummy.ha tengok ni"Naura mengangkat lengannya seperti ahli bina badan

Haisya ketawa melihat telatah menantunya itu. Sebiji macam Balqis

"tak sangka Syena tu macam tu.. Anak ex Mummy tuh.takpe nanti Mummy denda dia" kata Haisya sambil Menggeleng. Tak sangka anak Zack macamtuh.

"eh ye ke! Hahaha. Takpelaa budak budak lagi kan"kata Naura pula

"Mummy ada benda nak cakap ni..." kata Haisya lagi

"apa Mummy?"soal Naufal dan menyilangkan kakinya

Puan Haisya tersenyum girang

"Uncle Harraz dan Aunty Sara dah balik sini semalam! Mummy ada buat makan makan esok sambut birthday Farah. Semua keluarga kita dan keluarga Naura pon datang" kata Mummy dengan gembira

Naufal hanya meng'oh' kan saja

"Naura tengok tu. macam takde perasaan je"rungut Mummy kepada Naura

Naura hanya mampu tergelak kecil. Dia pon pelik, kenapa Naufal macam tak berminat?

"uncle man dengan Aunty Fathnin pon datang tau"kata mummy lagi

"wah!! Betul eh Mummy? Waaah tak sabar nak jumpa Farah" kata Naura teruja.

"Sambut birthday dia kat rumah Mummy nanti" kata Mummy lagi

"sape Farah? "soal Naufal

"anak Uncle Iman. Uncle Iman tu adik mama. Farah tu pula sepupu saya baru 4tahun"terang Naura sambil tersenyum

Naufal hanya mengangguk

***********

โ˜ž๏ธŽ๏ธŽ๏ธŽ DI RUMAH โ˜œ๏ธŽ๏ธŽ๏ธŽ

"awak"Naura menegur dan duduk disebelah Naufal yang ralit menonton televisyen. Naura meneliti tajuk cerita itu "bibik paksa rela' ada ke cerita macam tuh?๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

"awak okay?"soalnya lagi apabila Naufal tidak menyahut.

"ok"

"habistu kenapa awak macam tak suka je bila uncle awak balik" soal Naura lagi

"suka.. Anak dia je aku tak suka" kata Naufal perlahan dan Membuat muka

"la.. Kenapa pulak ni? "Naura menumpu seratus peratus kepada Naufal

"takde apalaa.. "kata Naufal tanpa memandang Naura.

Naura mencebik dan memandang tv. Sian suami tak layan.

"sweetnya suami dia"kata Naura riang sambil makan snacknya. Entah mana dia rembat.๐Ÿ˜†

"biasa je"kata Naufal malas

"sweetlah dari awak tu. Garang tak bertempat"kata Naura lagi.

"K"

Naura Memandang Naufal disebelahnya. Kadangยฒ dia terfikir..Adakah Naufal cintakan dirinya? Atau sekadar tugasan seorang suami? Dia sayang ke tak? Or dia cuma nak jalankan tanggungjawab?

Naura hanya tersenyum nipis. Dia mungkin perlu masa.. Naura Merapati tubuh Naufal

"Marah kerr?"

Naufal menjeling

"aku tak sweet kan, ha aku kan garang. Urhh"

"alaa pakcik merajok kerr~" Naura menyumbat snacknya kedalam mulut Naufal

"UMM!"Naufal mengunyah snack itu dan sambung Menonton tv.

Naura tergelak kecil. Alahai comelnya ..

"Naufal jangan marah tak tuntuang tak tuntuang. Nanti buruk macam beruk tak tuntuang hahaha" Naura nyanyi Sambil menepuk nepuk tangan mencari perhatian Naufal๐Ÿคฃ

Naufal masih dengan wajah kosongnya

"alaa tak jalan eh?" soal Naura dan dia cuba buat Muka buruk. Kedua pipinya ditarik, lubang hidung dikembangkan dan matanya diluaskan. Dah cam rupa beruk tertelan ridsect. Buruk bebenor๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

"Pfft"Naufal menutup mulutnya apabila dia cuba Menahan ketawanya dari meletus dan ditongkatkan siku di penghadang sofa.

"alaa tak jadi ugak eh? Okay..." kali ini Naura menarik hidungnya keatas dan memuncungkan bibirnya

Naufal tidak mampu menahan muka ketatnya kemudian tergelak

"hahahaha buruk"Naufal menekan nekan perutnya akibat sakit perut gelak banyak sangat

Naura juga tergelak dapat buat Naufal senyum

"Ha camnilah..

Naufal cuba berhenti gelak dan menggosok dadanya.

"macamni apa? "soal Naufal lagi sambil menjongket kening kirinya

"๐ฟ๐‘œ๐‘œ๐‘˜.. "kedua jari telunjuk Naura diletakkan di hujung bibir kiri dan kanan milik Naufal. Lalu ditarik keatas Membentuk senyuman

" untuk pengetahuan awak, you look attractive. When you smile "bisik Naura lagi sambil tersenyum..

Kemudian kedua jarinya diturunkan

"but, im sure all the girls would fall for you too if you keep smiling like this.. Jangan senyum pada mereka" senyuman Naura kendur lalu menunduk.

Naufal hanya terkaku mendengar setiap butir yang keluar dari mulut Naura. Dia yakin bahawa gadis itu jujur tentang apa yang diluahkan

"Mesti awak ingat saya ni control awak kan?" katanya lagi

Naufal tersenyum menekup kedua pipi Naura.

"takpon and im promise" katanya lagi

***********

โ˜ž๏ธŽ๏ธŽ๏ธŽ DI RUMAH MUMMY โ˜œ๏ธŽ๏ธŽ๏ธŽ

ยฐโ€ขยฐ ๐—ก๐—ฎ๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ ๐—ฃ. ๐—ข . ๐—ฉ

"๐ป๐‘Ž๐‘๐‘๐‘ฆ ๐‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘กโ„Ž๐‘‘๐‘Ž๐‘ฆ ๐‘ก๐‘œ ๐‘ฆ๐‘œ๐‘ข!

๐ป๐‘Ž๐‘๐‘๐‘ฆ ๐‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘กโ„Ž๐‘‘๐‘Ž๐‘ฆ ๐‘ก๐‘œ ๐‘ฆ๐‘œ๐‘ข!

๐ป๐‘Ž๐‘๐‘๐‘ฆ ๐‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘กโ„Ž๐‘‘๐‘Ž๐‘ฆ ๐‘ก๐‘œ ๐‘‡๐‘’๐‘›๐‘”๐‘˜๐‘ข ๐น๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘Žโ„Ž ๐ด๐‘š๐‘–๐‘Ÿ๐‘Žโ„Ž..

๐ป๐‘Ž๐‘๐‘๐‘ฆ ๐‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘กโ„Ž๐‘‘๐‘Ž๐‘ฆ ๐‘ก๐‘œ ๐‘ฆ๐‘œ๐‘ข! ๐‘Œ๐‘’๐‘Ž๐‘ฆ๐‘ฆ!!"

Bergema satu ruang tamu rumah Mummy dengan tepukan gemuruh dan sorakan meriah kami semua Meraikan birthday sepupu aku.

Mata aku tidak lepas tertumpu pada wajah ceria Farah yang tersenyum riang menepuk nepuk tangan.

"cepat! Buat hajat sebelum tiup lilin tu!" kata Uncle Iman kuat

Farah menumpukan sepenuh perhatiannya dan kemudian dia memejamkan mata dan kedua tangannya digenggam erat di dada. Buat hajat lah tuu

Kami semua diam membisu bagi memberi ruang kepada Farah nak buat hajat dalam hati.

Aku pon turut berdoa dalam hati supaya budak ni jadi anak solehah nanti. Amin

Perlahan Farah membuka semula sepasang matanya itu dan 4 batang lilin yang bernyala terang di atas kek yang menandakan dia sudah menginjak 4 tahun ditiup.

Api lilin itu terpadam

"Yeayy!! "Kami semua bersorak bersama tepukan gemuruh yang berterusan bergema di ruang tamu

"Mak su nak tanya, apa hajat yang Farah buat? "soal Mama menghampiri Farah

"Farah buat 3hajat! "lagi lebar sengihan di bibirnya. 3jari ditunjukkan, diangkat di udara kearah Mama. Alololo comelnya..

Mama terkejut mendengar jawapannya

"kenapa banyak sangat ni? "Papa mencelah

"Mama kata kalau hajat banyak banyak Allah suka" petah budak itu menjawab soalan Papa

Kelihatan aunty Fathnin tersipu sipu malu๐Ÿ˜

"yelaa tu" Papa mengalah

"kalau macamtu apa hajat Farah?" soal Daddy pula yang berada disebelah aku

Takyah tipula.. Aku pun tak sabar nak tahu.

"hajat pertama apa? "soal uncle Harraz di kiri aku

"hajat pertama, Farah harap tuhan selalu sihatkan semua family Farah. Terutama, Mama ngan papa!" tubuh kecil itu

Memeluk lengan Aunty Fathnin

Bersemangat sungguh aku melihat dia bercakap dengan

Mukanya tidak pudar dari air muka kegembiraan ,Semua tersenyum termaksud aku. Tersentuh weh! Sob sob..

"hajat kedua? "soal aku pula

"Farah harap dapat adik sorang lagi, kalau boleh dua!" lagi kuat suaranya. dua jari ditunjuk diangkat.

"hahahaha"semua tergelak mendengar dan memandang kearah Uncle Iman dan Aunty Fathnin

"ketiga pulak?" soal Papa dan mendekati meja. Akibat keadaan agak sempit, aku berginjak ke belakang taknak

terlanggar Papa

Ketika aku berginjak sedikit ke belakang .. tak sengaja belakang aku terlanggar tubuh seseorang. Hampir aku tersadung tapi pantas sepasang tangan memegang kedua bahu aku supaya tidak jatuh.

Lantas kepala aku toleh kebelakang. Aduh makk..

Aku terkedu dalam diam

Bila masa si garang ni berdiri di belakang aku? Patutlah bau minyak wangi dia tadi.. Tapi aku tak ambik kesah pulak..

Aku kerling kearah tangannya yang masih memegang bahu aku. Aduhh nak tunjuk sweet ke apa ni?

"hajat ketiga, Farah harap Kak Naura dengan Abang Naufal cepat dapat baby!"

Aku terdiam.

Semua mata memandang aku dan Naufal

Mereka memandang kami dengan senyuman seribu Makna

Baru aku perasan Naufal masih pegang bahu aku.

Aduhhh!

Segera aku menepis tangan Naufal dan memandang Gugup kearah semua ahli keluarga aku

"aloo Malu Malu nak sweet pon!" sorak Aunty Sarah.

Aduh.. Bapak jantung aku laju..

"dengar tu? Farah nak baby baru"usik Mummy

Aduhh..

"hahahahaha!" seronok mereka tertawakan aku

Mata aku membulat mencerlung kearah Farah tapi makin galak budak tu terkekeh ketawa

Teragak agak aku mengalihkan kepala aku ke belakang nak bersua cehh dengan muka Naufal

Seukir senyuman senget dia tayang pada aku.

"I promise" ujarnya sambil mengenyitkan mata kearah Farah. Serentak semua bersorak nyaring kearah aku.

"pepandai promise bagai"bisikku geram

Dia hanya diam dengan senyuman nakal menghiasi wajahnya dan kenyit mata pada aku.

Matilah aku..


next chapter
Load failed, please RETRY

Weekly Power Status

Rank -- Power Ranking
Stone -- Power Stone

Batch unlock chapters

Table of Contents

Display Options

Background

Font

Size

Chapter comments

Write a review Reading Status: C22
Fail to post. Please try again
  • Writing Quality
  • Stability of Updates
  • Story Development
  • Character Design
  • World Background

The total score 0.0

Review posted successfully! Read more reviews

Cost Coin to skip ad

You can get it from the following sources

  1. 1. Daily check-in
  2. 2. Invite friends invite now >
  3. 3. Vote for new stories Vote >
learn more >
Vote with Power Stone
Rank NO.-- Power Ranking
Stone -- Power Stone
Report inappropriate content
error Tip

Report abuse

Paragraph comments

login